PDFF 2013 PDFF 2013

Debata "Raw food – czy surowe jest zdrowe?" po filmie "Na surowo"


16 maja, czwartek
18:00 | Dolnośląskie Centrum Filmowe | Debata "Raw food – czy surowe jest zdrowe?" po filmie "Na surowo"


W języku polskim
Wstęp wolny. Pierwszeństwo mają osoby z biletem na poprzedzający debatę seans.

Zwolennicy diety raw wychodzą z założenia, że żywność po obróbce termicznej negatywnie wpływa na ludzki organizm. Żywią się surowymi warzywami, ziarnami i owocami albo produktami poddanymi obróbce w bardzo niskiej temperaturze. Odmawiają również jedzenia jakichkolwiek produktów odzwierzęcych – mięsa, ryb, a nawet mleka. Czy stosowanie się do takich zasad żywienia ma uzasadnienie w naszej strefie klimatycznej? Czy każdy może się w ten sposób odżywiać? Zapraszamy do dyskusji z ekspertami i praktykami.

Uczestnicy debaty:
Alicja Koszutska – właścicielka wrocławskiejrestauracjiwegańsko-witariańskiej Machina Organika
Joanna Szachowska-Tarkowska – właścicielka warszawskiej restauracji wegańskiej Veg Deli
Bożena Ryszawska – dyplomowana promotorka zdrowia, szkoli w zakresie diety makrobiotycznej
Moderatorka:
Agata Michalak – redaktorka naczelna magazynu kulinarnego KUKBUK