14 maja, wtorek
18:00 | Iluzjon | Debata "Raw food – czy surowe jest zdrowe?" po filmie "Na surowo"W języku polskimWstęp wolny.
Pierwszeństwo mają osoby z biletem na poprzedzający debatę seans.
Zwolennicy diety raw wychodzą z założenia, że żywność po obróbce termicznej negatywnie wpływa na ludzki organizm. Żywią się surowymi warzywami, ziarnami i owocami albo produktami poddanymi obróbce w bardzo niskiej temperaturze. Odmawiają również jedzenia jakichkolwiek produktów odzwierzęcych – mięsa, ryb, a nawet mleka. Czy stosowanie się do takich zasad żywienia ma uzasadnienie w naszej strefie klimatycznej? Czy każdy może się w ten sposób odżywiać? Zapraszamy do dyskusji z ekspertami i praktykami.
Uczestnicy debaty:
Marta Murawska - od 4 lat w 100% witarianka. Prowadzi kursy kulinarne w firmie Rawesome
Dominika Adamczyk - Akademia Tao Zdrowia
Joanna Szachowska-Tarkowska – właścicielka warszawskiej restauracji wegańskiej Veg Deli
dr. Edyta Biernat-Kałuża – przedstawicielka warszawskiej restauracji witariańskiej Surya
Moderatorka:
Agata Michalak – redaktorka naczelna magazynu kulinarnego KUKBUK